2024. augusztus 13., kedd

Hamburger marhahús pogácsával

Hamburger recept marhahús pogácsával

A hamburger megkoronázása, a hús elkészítése Ha igazán jót szeretnénk, akkor hentesnél szerezzük be a marha darált húst, ha lehet 20-30 % közötti zsírtartalmút. Ha nincs ilyen akkor a színhús darálthúshoz, kérjünk a hentestől, kb. ilyen arányban darált marha faggyút. (kicsit undi, de ez kell az igazán finom és szaftos hamburgerhús elkészítéséhez).

Ha megvagyunk a hús vásárlással, akkor nincs más dolgunk, mint pogácsákat formázni a darált húsból, én olyan 12-15 deka körüli kerek pogácsákat csinálok közepén kicsi mélyedéssel, hogy ne kapjon össze sütés közben.

Ehhez laposra húzzuk a húst egy gyúródeszkén kb. 1,5 centi vastagon és egy bögrével pogácsákat szaggatunk belőle. A jó hamburger húsban nincs fűszer, csak sütés előtt kap frissen őrölt borsot és sót, semmi más nem kell bele!!! Egy órára a hűtőbe tesszük.

Sütés és összeállítás

  • Buci
  • Bacon (én házi füstölt szalonnát szeleteltem ez esetben hajszál vékonyra)
  • Marhahús pogácsa
  • paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma lekvár
  • ketchup
  • hamburger szósz, vagy majonéz
  • 6 szelet sajt, lehet cheddar, de akár trappista, vagy ízlés szerint bármi

Elkészítés

A zsömléket kettévágom, alsó felére hamburger szósz, felsőre ketchup, paradicsom, uborka, illetve a bacon.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítek, és kisütöm rajta a bacont. Ha szép aranybarna papírra szedem őket. Utána a serpenyőbe teszem a húst, akkor a felső felét megszórom sóval, borssal, 2 percet sütöm nagy lángon, majd megfordítom.

A másik oldalát is sózom borsozom, ezt már 4 percig sütöm kisebb lángon, kicsit meg lehet nyomkodni, de nagyon nem mert akkor kijön a finom szaft belőle.

Még egyszer átfordítom, így az alsó oldala már készen van szép aranybarna, erre helyezem rá a szelet sajtot. Így sütöm tovább, még 2 percig, és készen van a sajt is szépen ráolvadt.

A buci alsó felére teszem, majd erre halmozom a lilahagyma lekvárt. Nagyon laktató így is, de aki szeretné, még sült krumplival illetve amerikai káposztasalátával még jobb lehet.

Igazán finom étel, a baj vele csak annyi, hogy kalóriatartalma igen magas. Ha fogyókúrázunk, akkor nem ajánlott. Fogyni csak akkor tudunk, ha kevesebbet eszünk, mint amennyit a szervezetünk igényel és így az elkezd a tartalékokhoz nyúlni. A fogyasztószerek segíthetnek, ha mindig éhséggel küzdünk. Genesis Sibutramine, Adipex Retard,Adipex-P, Clenbuterol, hogy néhányat említsünk. Fontos, hogy ismerkedjen meg Teva Sibutramine vélemények kapcsán hasznos információkkal, hogy döntését megalapozottan hozhassa meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése