BDK napi BLOG

2013. január 23., szerda

Nemzeti álmok - Magyarország búcsúja Európától?

220 ezren látták az osztrák köztelevízión (ORF) vetített, Paul Lendvai és Andrea Morgenthaler által készített dokumentumfilmet Magyarországról. A dokumentumfilmben többek között Bauer Tamás, Csillag Ádám, Dopeman, Gyurcsány Ferenc, Iványi Gábor, Martonyi János, Schiff András, Ungváry Rudolf, Váradi Júlia beszélnek a magyarországi helyzetről, a demokrácia állapotáról.


A film levetítésre kerül:  
2013. január 23, M1, 21:00 órától 
 A sok vihart kavart filmről beszélgetést láthatnak Az Estében.

Andrassew Iván közlése a Fecebookon:

Az M1-en utána közvetlenül fél órás beszélgetés lesz: Betlen János moderátor Ungváry Rudolf és Stumpf András.
Mivel a bemutatót és az azt követő beszélgetést előzetesben elhallgatták, szinte senki sem tud róla. Pedig jó nagy csata ígérkezik.

---

Adalék: Stephen Elekes elemző blogjegyzete a film osztrák tv-beli bemutatójáról és az azt követő stúdióbeszélgetésről:  

"Nemzeti álmok" az osztrák tévében 

Frissítés: vita Az Estében:

 


Stephen Elekes írása a magyar bemutató és a stúdióbeszélgetés után:

Gondolatok: "Nemzeti álmok" a magyar tévében


3 megjegyzés:

  1. Paul Lendvayt és a filmben szereplő ultraliberálisokat (Bauer Tamás, Csillag Ádám, Dopeman, Gyurcsány Ferenc, Iványi Gábor, Schiff András, Ungváry Rudolf, Váradi Juliát) ki kellene tiltani az országból. Csakis ez a fajta képes a hazájáról igy nyilatkozni. Nagyon megakadt a torkukon a 2/3-os győzelem és az, hogy a pénzcsapok el lettek zárva előttük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Ez haza? Ez egy nagy kalap sz...! Valsz jól helyezkedett elfogúltságában a diktátor árnyékában, csak szólok amely önre árnyékot vet az egy budi ajtó! Gondolom most is az "OIKOR" szól a hervatt polimer kazettájáról...NO egy a lényeg ISTEN mentsen meg az ilyen szélsőséges rasszista antiszemita "emberektől"mint kegyed. Most biztos fröcsög a szája, de ez így van jól...majd csak kiszárad :-). Megjegyzem sváb származásu vagyok,a feleségem is mind a ketten apai anyai ágon... nem roma vagy amit gondól. Akkor most kivagyok tíltva mi? 42évesen még nem voltam munka nélkül és nem is leszek! Tudja, h miért? Mert nem bomlasztok hanem erősitem a környezetemet. Persze Dopeman amit rappelt az nagyon, de nagyon gáz...ő ebböl próbál megélni. Minden jót!!!

      Törlés
  2. A filmben szereplő gyűlölködő megszólalók sajnálnivalók.Egy zongorista aki még semmi hasznosat nem tett az életben azon kívül,hogy hunyott szemmel kalimpált ne nevezzen engem és még sok dolgozó hasznos magyart primitívnek.NAGYON JÓ,HOGY AZON AZ OLDALON ÁLL AHOL DOPEMAN MERT ODAVALÓ.BAUER PEDIG VEGYE TUDOMÁSUL HOGY NEM KELL AZ SZDSZ ES POLITIKA.UNGVÁRI PEDIG MENJEN VÉGRE NYUGDÍJBA.

    VálaszTörlés