BDK napi BLOG

2012. január 24., kedd

Még egy pofáraesés - Schmitt és a plágium

Schmitt Pált nem ismerte az a német kutató, akinek a tanulmányából hosszú részleteket emelet át doktori disszertációjába a köztársasági elnök. Ezt maga Klaus Heinemann írta az Indexnek.
Heinemann szerint súlyosan érinti az ügy, egyrészt általános szakmai etikai okok miatt, különösen ha fontos politikus az érintett. A történtek ugyanakkor a saját tudományos munkája szempontjából is felzaklatták: mint írja, a 80-as éve második felében kezdte kutatni az olimpiák sportgazdasági kérdéseit, a témával foglalkozó kevés kutató egyikeként.

A professzor nem zárta ki, hogy esetleg találkozott Schmitt Pállal a számos nemzetközi kongresszus egyikén, vagy valamelyik magyarországi látogatásán. Klaus Heinemann elképzelhetőnek tartja, hogy talán egy ilyen alkalommal még néhány udvarias szót is váltottak. Ugyanakkor határozattan kijelentette, hogy Schmittnek sem a nevére, sem az arcára nem emlékszik, azt pedig egyértelműen ki tudja zárni, hogy bármilyen hosszabb tudományos témájú beszélgetést folytattak vagy együttműködtek volna, amire Schmitt hivatkozhatna.

Miután a hvg.hu kirobbantotta a plágiumbotrányt, amely először csak a bolgár Georgij Nikolaj Georgiev szintén korábban publikált munkájával való egyezésekről szólt, a Köztársasági Elnöki Hivatal többek közt azzal próbálta visszautasítani a plágiumgyanút, hogy Schmitt Pál személyesen, jól ismerte a bolgár sporttörténészt. Kutatásaik során több résztémában együttműködtek - állította az államfői hivatal.
 
--
 
Ide illő hírem: Schmitt-cenzúra

Adalékok keresőoptimalizáló honlapomról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése